Ekonomiska mål

torsdag 12 december 2019

Beslutet är taget - jag har sagt upp mig!

SÅ KOM DAGEN DÅ JAG FICK NOG. Beslutet har nog funnits ett tag, men först idag gjorde jag slag i saken och sa upp mig.

JAG SA UPP MIG UTAN ATT HA NÅGOT NYTT JOBB, och det enda jag känner är lättnad. Tänk att jag inte är det minsta stressad ikväll, jag är lugnare i själen än vad jag varit på länge.

VAD HÄNDE? Inte något särskilt egentligen, annat än att jag ramlade över en chans till ett vikariat på deltid. I ett stall. Lönen är piss, arbetet är hårt och eftersom det gäller vintern kommer det vara svinkallt. Ändå kan jag inte tänka mig en bättre arbetsplats och paus i tillvaron! Inget är säkert ännu, men det var ändå den spark i baken som jag tydligen behövde för att komma till skott.

JAG PRATADE MED MIN SÄRBO som visade sig ovanligt förstående och gav klartecken. Det gjorde mig så vansinnigt glad, för jag var lite orolig för hans reaktion. Eller jag fick lite dåligt samvete för att jag skulle få mycket mindre, eller ingen, lön. Nu när vi ska bo tillsammans så vill man ju bidra liksom. Men han tyckte tvärtom, det passar ju perfekt nu när vi ska bo ihop. För även om vi ska dela, så betyder det ju mycket mindre pengar per person. Så även med bara en liiiiten lön så kan jag bidra! (Jag hade ju också tänkt så, det var bara så skönt att få det bekräftat att vi resonerade på samma sätt).

PÅ JOBBET var väl ingen direkt förvånad, men mina kollegor i gruppen blev ledsna. Jag kommer sakna dem också, men det var ju inte på grund av dåliga kollegor jag tog beslutet att kasta in handduken. Nej, det är mina arbetsuppgifter som blir allt svårare att utföra (inga systemstöd och extrem hierarki med långa beslutsvägar), och känslan av att sakna kontroll på arbetet gör mig utmattad och stressad (tydligen vanligt har jag läst och hört). Det kommer bli jäkligt rörigt för gruppen när jag går, och jag lider med dem. För även om jag ska försöka avsluta snyggt så kommer jag bara kunna hjälpa dem i begränsad utsträckning tyvärr.

KANSKE BLIR DET STALLJOBB ALLTSÅ. Eller så blir det något annat, jag har några krokar ute. Men blir det inget alls under några månader så är det fullkomligt okej det också! Jag behöver innerligt en paus nu, för jag är rädd att sjukskrivning och försäkringskassan är alternativet. Paus är mycket bättre! Jag kan även tänka mig att hoppa på något tillfälligt jobb, konsulta eller jobba på timme. Det ordnar sig!

BOENDEKOSTNADERNA KOMMER MINSKA till hälften fr.o.m. februari då jag och särbon blir sambos :-). Vi kommer troligen bo i min lägenhet tills vi hittar något lämpligt i stan. Vi har gett oss tusan på att åtminstone delvis köra i FIRE-filen, så vi letar efter ett "billigt" boende, det vill säga med låg avgift.

I VÄRSTA FALL säljer jag bilen och köper en billigare. Jag behöver inte en ny bil, kan lätt byta och tjäna en slant på kuppen. En slant som jag i värsta fall kan leva på några månader. Dessutom ska jag verkligen rensa och sälja grejer, några tusenlappar har jag nog i förrådet :-).

LITE OMTUMLAD ÄR JAG ALLT! Fast på ett bra sätt, där lugn blandas med tillförsikt och nyfikenhet på framtiden! Precis som det ska kännas när man tagit ett viktigt beslut!

Nu blåser förändringens vindar!
Kanske därför jag fyllde på i Eolus idag?
Daytrading på beachen i januari? Vem vet!

25 kommentarer:

 1. Det löser sig! Kanske du är med i A-kassan? Själv går jag på intervju på måndag, vill också sluta på mitt jobb och börja något nytt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag är med i A-kassan. Hoppas dock hitta ett jobb innan den kickar in, det är ju ganska lång karens när man säger upp sig på eget bevåg. Men i sämsta fall så finns det ett skyddsnät :-).

   Håller tummarna för din intervju!

   Radera
 2. Lycka till! Ja är man redan stressad eller inte trivs på sitt jobb, brukar det nå sin kulmen under hösten när mörkret och hormonerna gör sitt bästa för att få en ur balans. Grattis till att du tog steget att frigöra dig från det som fick dig att må dåligt. Ha absolut inget dåligt samvete för att det blir rörigt på jobbet, det faller på chefens ansvar (vilken antagligen är medskyldig till att du inte trivs från början). De få gånger jag har bytt jobb har en bra chef varit ett av de viktigaste kriterierna, har jag fått dåliga vibbar av chefen under intervjun spelar det egentligen ingen roll hur bra lön de erbjuder. Det är nog en av de viktigaste lärdomarna efter 20 år på arbetsmarknaden.

  Kul att du hittade ett ersättningsjobb, lönen måste ju inte vara monstruös, det viktigaste är ju att man trivs.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är chefen en viktig pusselbit! Min chef var ju bra - tills han sa upp sig...

   Nej, lönen är inte allt! Inte ens bland det viktigaste. Att känna att man mår bra i sin arbetssituation däremot, det är absolut nödvändigt!

   Radera
 3. Bra gjort. Är man lite klurig och har litta på banken kan man fatta egna beslut. Följer med intresse! :)

  Trevlig helg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt så! Det gäller att klura vidare nu bara ;-)

   Radera
 4. Grymt gjort!! Det är så inspirerande att se folk som följer sina hjärtan och värderingar. Det kommer bli kanon!

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för pepp! Hoppas och tror också det kommer bli kanon. Det känns bara bra just för stunden i alla fall!

   Trevlig helg!

   Radera
 5. Hej Louise. Starkt gjort att säga upp dig och gå vidare. Har gjort samma sak som dig tidigare och beslutet har känns helt rätt nu i efterhand. Det är otroligt viktigt att ens jobb känns meningsfullt för att man ska må bra på längre sikt. Jag är säker på att ditt beslut leder till något bra. Önskar dig lycka till framöver. Trevlig helg!

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Slimis!

   Jo, du har rätt - man brukar inte ångra såna här beslut i efterhand. Det tror jag inte jag kommer göra den här gången heller :-).

   Radera
 6. Hej dej! Helt fantastiskt bra beslut! Och vilken känsla att kunna göra så!
  All lycka till och stor kram,
  Anneli

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack! ja, känslan är superhärlig nu när man landat lite i den. Kommer bli toppen :-)

   Radera
 7. Coolt, lycka till! Kul att en till i din blogglista också sagt upp sig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är många som vill göra förändringar. Kommer bli jättebra...:-)

   Radera
 8. Hej vännen!
  Ville bara titta in o säga hej och att jag är tillbaka <3

  SvaraRadera
 9. Nej men så roligt! Välkommen hit! Jag ska definitivt kika in hos dig igen och läsa på vad som hänt sedan sist :-).

  Kram!

  SvaraRadera
 10. Jobbigt men visst är det spännande! Historiskt har jag alltid haft en regel att aldrig säga upp mig utan att ha ett nytt jobb klart. Kom ihåg hur jag kartlade alla utgifter och beräknade hur länge jag kunde vara utan jobb(och netflix, spotify mm). Men all lycka och glöm inte att hålla oss uppdaterade :-)

  SvaraRadera
 11. Ha ha, jag har aldrig varit så rädd av mig på den punkten. Iofs aldrig dumdristig heller, och jag har aldrig stått utan jobb. Det gör jag inte nu heller, jag får jobba 20-30 timmar på ridskolan, det passar perfekt tills jag landat och vet vad jag vill göra. SÅ nöjd med mitt beslut!

  Japp, fortsättning följer :-)

  SvaraRadera
 12. Jag är helt fri från HERPES VIRUS
  Herpes är ett allvarligt och återkommande tillstånd som inte kan botas med droger eller injektioner av DR JAMES, men det bästa sättet att bekämpa herpes är att ta naturläkemedel, jag är röd om DR JAMES, den stora herbalisten som botar människor med HIV-virus med hans kraftfulla örtmedicin. Jag kontaktade honom för att ta reda på hur han kunde hjälpa mig och han sa till mig att jag aldrig skulle vara rädd för att han skulle hjälpa mig med den naturliga örtmedicinen! Efter två dagars kontakt med honom berättade han att läkemedlet är klart och han skickade det till mig via DHL COURIER SERVICE och det fick mig på tre dagar! Jag använde medicinen som han föreskrev för mig (MORGON och KVÄLL) och blev botad! Det är verkligen som en dröm, men jag är så glad! För personer som lider av följande sjukdomar, bältros, MS, Bullous Pemphigoid, Diabetes, cancer, Pcos, hypotyroidism, Herpes, KOL, HIV, artrit, Hpv, infektioner, leversjukdom, autoimmuna sjukdomar, Parkinsons sjukdom, Lupus och mer ska kontakta honom för hans örtmedicin, för jag är ett levande vittne och jag botades av herpesvirus. och läkemedlet DR James är legitimt. Jag skickade honom vad han bad om och han skickade mig sin medicin som jag tog i 2 veckor och idag är jag här med ett negativt resultat. När jag gick för testet var jag så glad efter att jag tog hans örtblandningsmedicin.KONTAKT DR JAMES FÖR EN PERMANENT KUR E-post: drjamesherbalmix@gmail.com

  SvaraRadera

Jo nu ska ni få höra!

I TRE MÅNADER har mitt hundcenter varit öppet nu, och jag har aldrig jobbat hårdare i hela mitt liv! När väl representanten från Länsstyrels...