Ekonomiska mål

måndag 18 november 2019

Visningar och SEB


DET ÄR TUNGT NU. Vädret, eller kanske mer "icke-vädret” tar ner mitt humör på miniminivå. Extremt trött, extremt lite energi till att göra någonting. Detta trots en mycket bra och aktiv helg, med både kompishäng, motion och middag på restaurang.

JOBBET BIDRAR INTE HELLER TILL NÅGON STÖRRE ENTUSIASM. Eftersom jag varit ärlig med både kollegor och chefer om vad jag anser om mina arbetsuppgifter just nu så flög vår högsta HR-chef upp från Göteborg för att ha samtal med mig i torsdags. Hon var faktiskt en ganska vettig människa, även om hon inte kan förändra jobbet i stort. Däremot erbjöd hon mig att gå utbildningar på arbetstid om jag hade för lite att sysselsätta mig med, och hon förstod också att när man känner som jag är det lätt att söka sig till nya utmaningar. Det var bra att hon tog upp det, för då blev det ett smidigare samtal där man inte behövde låtsas.

ANNAT SOM ÄR PÅ MINIMINIVÅ ÄR AKTIEKURSEN FÖR SEB. Jag som egentligen inte gillar storbankerna kunde inte låta bli att köpa ett gäng aktier i fredags, till kursen 78,90. För trots att jag inte gillar bankerna så är det Handelsbanken och SEB som ändå står högst på min lista, och nu är de dessa två jag äger. Idag har kursen gått upp en smula, men helt beroende på vad som sägs i media kan kursen gå både upp och ner framöver. Jag bevakar och tankar lite mer vid läge!

JAG TYCKER DET ÄR VANSINNIGT KUL att läsa olika blogginlägg efter att en aktiekus rasat, som nu med SEB. Vissa skriver att de tappat allt förtroende för banken och har sålt hela innehavet. Vissa jublar och tankar massor med aktier! Jag kör mellanmjölkstemat och köper lite lagom ;-). Intressant är det onekligen i alla fall!

JAG FICK UTDELNING IDAG FÖRRESTEN, från BillerudKorsnäs. En kul liten slant som jag inte köpt något för ännu. Kanske fyller jag på i samma bolag då kursen känns rimlig.

I ÖVRIGT HAR VI VARIT PÅ LÄGNHETSVISNINGAR I HELGEN. Vi har kikat på två helt olika objekt, båda vettiga på sitt sätt, men helt omöjliga att jämföra. I korta drag kan jag sammanfatta såhär:

Objekt 1: Klassisk 70-talslägenhet. Bra sovrum, ok kök, renoverat badrum. Hall med garderober, liten balkong. Rätt fult hus och måttligt roligt trapphus. Garage och skitbilligt. Vår kostnad skulle bli ca 2.500 kr/månad (alltså delat på två vuxna). Fast. Om jag hyr ut lägenheten skulle jag kunna täcka den kostnaden och boendekostnaden skulle då bli...gratis. Gratis är gott!

Objekt 2: Cool batmangrotta! Stora ytor, lyxrenoverat, en-suite-badrum, walk-in-closet. Sällskapsytor för umgänge. Ingen balkong. Något mörk. Garage i huset. Kostnaden för denna (som är nästan dubbelt så stor på samma antal rum), skulle bli 4.800 kr/månad (delat på två vuxna). Så minus det jag går plus på uthyrning, ca 2.500:- totalt. Inte gratis, men sjukt billigt. Vi har nämligen nära 19.000:- delat på två idag. Ja, ni förstår ju själva vilka möjligheter som kan uppstå :-).

TROLIGEN BLIR DET INGEN AV DESSA LÄGENHETER. Det kommer nog gå lite för fort för oss, men vi ska bevaka och se vad som händer. Jag kan egentligen tänka mig bo i båda, men jag gillade den större bättre. Detta av det enkla skälet att jag kan få mer ”privacy” när jag behöver.

JA, DET VAR VÄL DAGENS UPPDATERING.
Återkommer självklart med fortsättningen kring den oerhört spännande jakten på ett billigt boende!
6 kommentarer:

 1. Tycker att allt är dyrt förutom banker och Billerud just nu :) Så jag köpte Embracer för utdelningen jag fick av Billerud. Tror att Embracer kommer växa mycket i framtiden. Rätt eller fel får vi se.

  SvaraRadera
 2. Jag är av samma åsikt. Svårt att handla nu! Hoppas att du har rätt om Embracer :-).

  SvaraRadera
 3. Hej!

  Härligt inlägg! Jag köpte lite SEB och Resurs igår :) Jag delar din syn om en lagomväg när det gäller SEB. Än så länge är det ju väldigt lite vi vet om vad som har hänt i SEB, så det känns (även om investerarna är överlag väldigt positiv till börsen nu) som att investerarkollektivet ändå snabbt kan byta fot när någon oro dyker upp.

  Bra att din arbetsgivare tar det på allvar och skickar upp senior personal.

  Vad spännande med lägenhetsvisningar! Ska bli kul att följa er jakt på lägenhet.

  Trevlig dag!

  SvaraRadera
 4. Precis, det ska bli intressant att se vad som kommer fram. När de gör "reklam" för Uppdrag granskning så nämner de bara den fortsatta uppföljningen av Swedbank, inget om SEB.

  Nu är det dags för krissamtal nummer två, med vår VD :-).

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Härligt med utdelningar! Jag köper extra när det är billigt och får absolut ingen panik när marknaden går ned eftersom jag vet att den är som en berg-och-dal-bana och de enda som blir skadade är de som hoppar av i panik.

  Men så kul med visningar och tusen tack för din kommentar på min blogg! Ja, jag gillar verkligen också delar av Vasastan och det skulle absolut kunna vara ett alternativ till Östermalm...Jag drömmer. Älskar Stockholm.

  Kram och lycka till med lägenhetsletandet,

  Anneli

  SvaraRadera
 6. Ja, visningar är väldigt spännande! Men också energikrävande och frustrerande :-). Tack och lov verkar de allra värsta budkrigen lagt sig i Stockholm, men det är ändå stressigt. Men tror säkert det kommer gå bra till slut, och då är du välkommen att hälsa på :-)

  SvaraRadera

Jo nu ska ni få höra!

I TRE MÅNADER har mitt hundcenter varit öppet nu, och jag har aldrig jobbat hårdare i hela mitt liv! När väl representanten från Länsstyrels...