Ekonomiska mål

onsdag 13 november 2019

Vänner

JAG MÅSTE NOG BARA NÄMNA det här med vikten av vänner idag. Denna vecka har jag, trots att jag varit lite låg och höstdeppig verkligen ansträngt mig för att uppdatera mig om mina vänners liv. Jag lovar, det har hjälpt oerhört mycket, och med lite reflektion på denna känsla så har jag lovat mig att fortsatta på den utstakade vägen.

I MÅNDAGS TRÄFFADE jag min vandringskompis, A. Vi försöker prioritera varandra bäst det går, men hon har tre barn, hus och häst. Samt man, jobb och lång pendling varje dag - det säger sig självt att det inte blir allt för aktivt umgänge. Men i måndags kväll kom hon till mig och bara pratade ett par timmar, och det var välbehövligt för oss båda. Pysslig som hon är hade hon dessutom gjort en fin adventskrans av lummer och enris som hon satt en ljusslinga i. Den blir fin på balkongen nu i mörkare tider! Tack!

IGÅR RINGDE JAG EN GAMMAL KOLLEGA, A-K. Vi hörs väl 4-5 gånger per år och ses väl 2-3, men det är alltid lika otvunget och roligt. Hon blev så glad av mitt samtal, och ännu gladare när jag föreslog en AW på fredag. Så nu ser jag fram emot helgen lite extra :-).

IDAG HADE JAG MIN UNDERBARA LEDIGA DAG. Bortsett lite plugg så ägnade jag mig åt att baka och fixa fruktsallad (med riven mörk choklad på) till en vän, M, som jag också jobbat med för många år sedan, men som jag tyvärr tappat kontakten med en smula. Hur som helst hördes vi för några veckor sedan och jag bjöd henne hem till mig. ÅH vad mysigt vi haft det i höstrusket! Vi tände massor av ljus och pratade om allt mellan himmel och jord i flera timmar. Det ska vi göra om snart!

SÅ MYCKET UMGÄNGE REDAN, och det är bara onsdag! I morgon ska jag dessutom äta lunch med en annan kompis, J, som råkar befinna sig i närheten av min arbetsplats. Dessutom ska jag nog slänga i väg ett sms redan nu angående en annan lunchträff nästa lediga onsdag. Med kompis P. (Jag trodde inte jag hade så många vänner så jag nästan fick använda hela alfabetet för att namnge dem :-D).

ATT UMGÅS MED VÄNNER GER ENERGI OCH ÄR ALLDELES GRATIS! Dessutom får man ofta tips om sparande, jobb, nätverk eller annat bra. Win-win för alla parter!

I ÖVRIGT FUNDERAR JAG MYCKET PÅ JOBBET. Det är slitigt och jag är less. Jag var också fullständigt ärlig kring detta på mitt senaste så kallade "utvecklingssamtal", så nu ville tydligen högsta HR-hönset kalla till krismöte i morgon eftermiddag. Kan väl såklart vara bra att någon bryr sig, men det är så lite de kan göra i företagets hierarkiska struktur och långa beslutsprocesser.

JAG KOMMER INOM KORT SAMMANFATTA MINA TANKAR KRING hur jag uppfattar dagens arbetsmarknad och svårigheterna som råder. För det är ju inte bara jag som känner mig stressad/låg gällande situationen på en arbetsplats. Något måste förändras i grundstrukturen gällande arbete, annars har vi nog bara sett början av "gå-in-i-väggen-mönstret" som vi ser mer och mer av i samhället.

NU BLIR DET EN KORT KVÄLLSPROMENAD!
Med "prestationspodden" i öronen - kan rekommenderas!
Bra även ur ett  rent ekonomiskt perspektiv :-)

4 kommentarer:

 1. Väldigt bra och tänkvärt inlägg! Jag håller helt med i allt du skriver :) Det är verkligen viktigt att vårda sina relationer. Tyvärr var jag alltför upptagen med att t ex jobba i början av "min karriär" att jag försakade vissa andra områden i livet, bland annat tappade kontakten med några vänner. Jag är därför extra mån om att hålla kontakten och höra av mig till personer som jag bryr mig om idag.

  Gällande jobbsituationen känner jag igen mig själv så mycket i det du skriver. Jag var nyligen på en intervju, där jag blev approcherad av rekryterande enhet, men just grejerna med slit och stress gör att jag inte är sugen på att byta. Jag skulle kunna få upp lönen en del men jag tycker ändå inte att det är värt det.

  På grund min arbetssituation för några år sedan tog facket in mig för en separat diskussion (en del chefer också) och jag är inte ens medlem i facket :) Jag tyckte det var fint och vänligt gjort. Det är bra att det finns folk som bryr sig men det känns inte alltid som att allting präglas av "walk-the-talk". När någon av person högre upp i hierarkin ombeds leverera något "viktigt" och "snabbt" och de behöver vår hjälp att fixa det, då får ofta våra ambitioner om en sund och bra balans skjutas fram till nästa dag eller nästa vecka osv :)

  SvaraRadera
 2. Jag tror tyvärr det är många som tappar bort några vänner i karriärstressen. Det positiva är att man alltid kan återuppta kontakten (om det nu är några vänner man faktiskt vill ha kvar i sin närhet).

  Jag skulle kunna skriva en hel uppsats om jobbet just nu, men jag får återkomma till det :-). Möte med HR-chefen i eftermiddag som sagt, vi får se om det ger något. Även en annan chef har kallat till möte med hela vår grupp nästa vecka.

  Jag är inte heller med i facket :).

  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 3. Skönt att du har energi kvar till vännerna trots jobbet. Har man rätt vänner så ger de ju dessutom mer energi.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt! Ofta har jag valt bort socialt umgänge när livet känns motigt i övrigt. Den här gången ska jag göra tvärt om :-)

   Radera

Jo nu ska ni få höra!

I TRE MÅNADER har mitt hundcenter varit öppet nu, och jag har aldrig jobbat hårdare i hela mitt liv! När väl representanten från Länsstyrels...