Ekonomiska mål

tisdag 19 november 2019

Jag gick hem

EFTER ATT HUMÖRET BARA BLIVIT SÄMRE PÅ JOBBET så tänkte jag först stanna hemma idag. Jag vill inte sprida negativ energi omkring mig, så jag försöker att inte låta mitt humör styra allt för mycket. Men eftersom VD och HR-personal bokat möte med hela vår grupp klockan 09.00 så valde jag att åka in ändå.

KÖERNA VAR HEMSKA, och de vanliga 35 minuterna blev närmare 90! Jag var inte direkt på bättre humör när jag klev in genom dörren 08.55, bara för att mötas av att det planerade mötet just blivit inställt!

JAG LOVAR, JAG ÄR VANLIGEN EN GANSKA LÅGMÄLD PERSON. Men där någonstans gick min absoluta gräns, varpå jag ringer HR-människan och kräver att mötet ska bli av. Hon lovar att lösa det under dagen, men kan inte lova vilken tid.

VID LUNCH BLIR DET BESTÄMT ATT VI SKA HA MÖTE KLOCKAN 14. Hela min grupp styr om agendan för att kunna närvara. Vi tror nämligen att vi ska få någon form av information kring vår framtida arbetssituation. Men icke!

VI FICK HÖRA TRE "ICKE-NYHETER".

1) En ny chef kan vara på plats tidigast i mars.
2) Det finns ingen plan för vem vi ska rapportera till fram tills dess att en ny chef är tillsatt.
3) Det finns inga nyheter kring avsaknaden av systemstöd.

JAG FICK NOG. IGEN. Helt krasst reste jag mig upp och meddelade att jag nu går jag hem, och jag återkommer inte mer den här veckan.

SEN GICK JAG HEM. Jag var tvungen, annars hade jag sagt upp mig i affekt, och det är ju inte alltid den bästa lösningen. Jag hade en rätt lugn och skön känsla i kroppen dessutom, och jag ringde min nuvarande chef från bilen, han som sagt upp sig och snart ska sluta. Han kunde inte låta bli att skratta lite, men han tyckte jag gjorde helt rätt. Han har ju sagt upp sig av samma anledning...En icke fungerande företagsledning!

IKVÄLL TOG JAG EN PROMENAD och försökte sortera känslorna jag har kring rådande arbetssituation. Det gick bättre än förväntat, för i mitt fall är det inte så särskilt svårt. Jag tänker helt enkelt inte leva på ett sätt som gör att jag mår dåligt på dagarna. Eftersom jag snart (som sambo i närtid) inte heller kommer ha samma behov av lönen som jag haft tidigare så är det faktiskt inte värre än att jag kan säga upp mig. Jag klarar mig några månader utan jobb! Självklart kommer jag inte kunna spara lika mycket som jag egentligen vill, men hälsa före ekonomi. Så är det faktiskt, och vilken fantastisk känsla att bara ha möjligheten att så lätt kunna prioritera. Priviligerad, och det vet jag.

DESSUTOM BOR JAG I STOCKHOLM. Jag är högskoleutbildad, har ett vettigt CV och är rätt trevlig att ha att göra med. Det finns andra jobb, och jag kan till och med tänka mig kortare uppdrag, vikariat eller konsultinhopp. Eller bara promenera runt med rika människors hundar och tjäna en slant på det medan jag dricker medhavt kaffe ur termosmugg :-).

JAG GILLAR JU HUNDAR!
Och kaffe :-)


Trassliga koppel är bättre än kopplad i trassel...6 kommentarer:

 1. Modigt! Hoppas du finner en lösning, men gör inget i affekt utan ta några dagar att landa. Ibland har jag också velat bara resa mig och gå, men varit för feg. Gjorde det dock en gång när jag var student då jag tyckte föreläsaren var kränkade, hoppade sedan av kursen - som dessutom var en kurs i mänskliga rättigheter! Tror vår föreläsare hade missat det...
  Mvh FBM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltså, jag vet inte...Jag funkar nog så, jag biter ihop och kämpar rätt länge, men när gränsen är nådd så finns det liksom inget som kan stoppa mig från att göra det som känns rätt i situationen. Då är det också väldigt enkelt på något sätt, och jag brukar få både accept och respekt tillbaka. Dessutom är mina kollegor väldigt lyhörda och sunda, och jag hade redan varnat dem om mitt mående.

   Din story vittnar ju ändå om att du kan göra samma sak :-)

   Men tack! Modig låter ändå coolt!

   Radera
 2. Grymt gjort och väldigt inspirerande! Jag hade nog varit för feg för att göra det :)

  Helt rätt att följa din känsla och inte göra något som du inte mår bra av. Klokt att ta ett par dagar och fundera igenom allt.

  Gällande mötet så känns det som att den informationen skulle kunna tas ganska fint via ett mejl också :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tror jag inte du hade:-). Det är nästan så jag kan rekommendera det till och med, det är skönt att stå upp för sig själv ibland!

   Precis!! Mötet hade lika gärna kunna vara ett mail eller ett telefonsamtal. Löjligt att slå på stora trumman när det inte ens finns något vettigt att säga!

   Tänk vad bra det är att ha sparade pengar i såna här lägen!

   Radera
 3. Godmorgon!
  Dagens citat! Toppenbra....Man skall verkligen passa sig för att vara kopplad i trassel. Ett väl fungerande ledarskap är livsviktigt för varje organisation då allt annat kan demoralisera ett helt företag. Klokt av dig att genast fundera på alternativ. All lycka till och jag förstår att du gick hem. Det är typ det alternativet jag siktar på. Jag vill vara helt unfuckwithable inom snar framtid och därmed kunna resa mig och lämna alla situationer som inte är bra. Kompromisslöst.

  Kramen och ha en fin dag!

  Och heja dej.

  Anneli

  SvaraRadera
 4. Åh! Jag vill också vara unfuckwithable! Underbart! Har man kommit dit så har man kommit långt :-)-

  Stort tack Anneli!

  Nu blir det en dagsutflykt till landet med massor av frisk luft och motion!

  SvaraRadera

Mitt hundcenter och jag

JAG HAR FÅTT FLERA mail, kommentarer och små pikar om att det är tyst här. Det kommer det nog fortsätta vara, för det kommer bli en extremt ...