Ekonomiska mål

tisdag 26 november 2019

SÅLD!


HELGEN HAR VARIT HEKTISK. Minst sagt!

MIN SÄRBOS LÄGENHET BLEV SÅLD I LÖRDAGS. Innan den ens fanns till salu rent officiellt. Det var helt galet, men via en duktig mäklarbekant med ett bra Instagramkonto så såldes lägenheten på sisådär tre timmar. Till ett pris vi aldrig kunna drömma om dessutom! Så jag tar tillbaka min tidigare kommentar om att Stockholms bostadsmarknad inte är lika het längre :-). Efter detta var det till att fira med fantastisk mat på Japansk restaurang (men först tog jag en löprunda på 8 km), och sedan var det två trötta själar som kröp i säng.

PÅ SÖNDAGEN VAR DET DAGS ATT FIRA FÖDELSEDAG! Frukost på sängen och fika med släkten på eftermiddagen. Däremellan fotbollsmatcher för barnen, och såklart: Lägenhetsvisningar!

DEN LÄGENHET VI SPANAT IN OSS PÅ var fin. I bemärkelsen ”potential”, i övrigt var den i behov av omsorgsfull renovering. Men redan på kvällen var budet upp med två miljoner kronor! Detta får mig dels att bli irriterad på fel prissättning (vilket jag var orolig för ändå), och dels återigen ta tillbaka min tidigare kommentar om Stockholms bostadsmarknad.

DET POSITIVA MED DET HELA är dock att den var lätt att räkna bort, och nu står vi i valet och kvalet om vi ska slå till på den ”billiga” lägenheten vi kikade på förra veckan och som ännu inte är såld. Den lägenheten skulle innebära att vi får en boendekostnad på totalt 0 kronor. Den uppsidan är svår att bortse från, även om det inte är ett drömboende i övrigt. En helt vanlig trea i ett helt vanligt hus med ett hyfsat bra läge i stan. Behöver man något mer?

NÅVÄL, INGET ÄR AVGJORT ÄNNU. Och dessutom, tillbaka till helgen! Söndagen avslutades med pizzafest efter en riktig lång promenad, med ett gäng fotbollskillar som sällskap. Vi stöp i säng vid 23 på kvällen.

MÅNDAGEN BÖRJADE med ett pass på gymmet 06.45, vilket inte tillhör vanligheterna. Igår kväll var jag så trött så jag trodde jag skulle börja gråta. Jag märker verkligen hur mycket energi det tar av mig när jag inte får vila ordentligt på helgen! Även fast jag haft trevligt vill säga...

LÖNEN HAR KOMMIT IN PÅ KONTOT IGEN, och sparkvoten denna månad blev 23%. Just nu ligger sparkvoten ganska stadigt strax över 20% av lönen, och det är bättre än de 10-15% jag hade för bara ett år sedan. Förvisso har jag mer hjälp med hästen nu också, vilket bidrar till extra sparmöjligheter. Skulle jag dock bli sambo i en billig lägenhet så kan sparkvoten landa på över 60%! 

Då börjar vi snacka pengamaskin på riktigt!


Det är mycket nu...

8 kommentarer:

 1. På rullande stenar växer ingen mossa! :)

  Perioder likt den du är i nu är roliga, ger energi men också dränerande på samma gång. Hoppas ni hamnar rätt med ny lägenhet. Det är så svårt och inte lätt att hålla sig till sin plan.

  SvaraRadera
 2. Visst är det så! Både spännande, frustrerande och energikrävande. Men det kommer bli bra!

  SvaraRadera
 3. Trots energibristen på slutet så låter det som en härlig helg. Värt att fira lite också. Hoppas resten av veckan blir bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så sant, det var en fin helg! Tack, och detsamma till dig!

   Radera
 4. Wow, mycket spännande saker som händer och stort grattis i efterskott! Inspirerande att följa din resa! Har ni något särskilt område i stan ni vill bo i?

  SvaraRadera
 5. Ja, verkligen! Vi letar i Vasastan och på Östermalm, av rent logistiska skäl för kommunikation, skolor etc. Får se var vi landar :-).

  Tack, men det var särbon som fyllde år. Dock kan jag ändå tacka lite, för jag fyller om bara några dagar ;-).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul, då kanske vi blir grannar :)

   Haha, vilka dagar särbon hade med födelsedag och lägenhetsförsäljning.

   Grattis till din födelsedag nu då istället och hoppas att du får en fantastisk dag när det är dags :)

   Radera
  2. Kanske! Eller så är vi redan det ;).

   Ja, det blev galna dagar förra helgen, och nu väntar ännu en hektisk helg med födelsedag (tack!) och lägenhetsvisningar, samt socialt umgänge på första advent!

   Radera

Jo nu ska ni få höra!

I TRE MÅNADER har mitt hundcenter varit öppet nu, och jag har aldrig jobbat hårdare i hela mitt liv! När väl representanten från Länsstyrels...