Ekonomiska mål

fredag 22 november 2019

Obehaglig upplevelse på Tradera

JAG SÄLJER SÄLLAN VIA TRADERA. Men i somras sålde jag en märkeskofta som jag bara använt en enstaka gång och som hängt i min garderob alldeles för länge. Jag lade ut den för 350 kronor och sålde den för det priset. Den blev såld 14 augusti och jag skickade den till köparen den 15 augusti. Jag var VÄLDIGT noga med att se så koftan var ren, vilken den var.

JAG FICK PENGAR och fraktkostnaden betald av köparen (som sig bör), och hörde därefter ingenting. Trodde därför att allt var i sin ordning. Men den 16 september, alltså 4 veckor senare, får jag ett mail av köparen där hon skrev att koftan var smutsig.

JAG BAD OM URSÄKT och skrev att jag verkligen kontrollerat koftan innan jag skickat den, men att hon får returnera den om hon vill. Då det visat sig att hon bor på cykelavstånd från mig så föreslog jag att vi kunde ses så hon kunde få pengarna direkt? Jag var ju inte sugen på att betala fraktkostnad då jag inte tycker jag har gjort något fel...

JAG HÖRDE SEDAN INGENTING på ytterligare 3 veckor, och trodde då köparen ändrat sig. Men nej, den 10 oktober skrev hon att hon ska skicka tillbaka koftan dagen efter. Men dagarna går, och inget paket kommer.

DEN 28 OKTOBER skickade hon sedan ytterligare ett mail och skrev att hon skulle skicka koftan samma dag. Då var jag lite irriterad på hennes utdragna process, och skrev att jag uppskattade om hon kunde skynda sig då jag var less på hela grejen. Hon fotade ett tomt kuvert med min adress på, och sa att hon skickat koftan och att jag skulle föra över pengar till henne. Inklusive frakt, trots att jag föreslagit av vi skulle ses i stället för att hon skulle skicka.

JAG SKREV TILLBAKA ATT JAG TÄNKER betala tillbaka pengarna, exklusive frakt, så fort jag fått tillbaka koftan. Hon tjafsade en stund om frakten, men gav sig på den punkten efter ett tag.

I DAG ÄR DET DEN 21 NOVEMBER. Tror ni jag fått något paket!? Nej, det har jag inte! Däremot har galningen dels skickat hotfulla mail om att hon vill ha "sina" pengar, och dels har hon smutskastat mig på Tradera, och "anmält" mig till deras kundtjänst. (Det senare är dock inte så allvarligt eftersom jag följt alla regler och Tradera inte kan lägga sig i oenigheter mellan två privatpersoner).

MEN DETTA SUGER ENERGI FRÅN MIG! Jag skulle aldrig lura någon medvetet, jag är alldeles för ärlig för sådant! Jag gillar inte att sälja begagnat just av den här anledningen, men jag tänkte ju ändå i sann FIRE-anda att jag skulle kunna investera mina pengar från Tradera. Men tji fick jag! Eller alltså, pengarna har jag ju fått, men det är ändå inte värt det här tjafset!

NÅJA, ÖVER TILL NÅGOT ROLIGARE. I veckan har börsen gått ner lite som ni alla vet, mycket på grund av bankerna och Uppdrag Granskning. Eftersom även Investor föll något så slog jag till och köpte där för att äntligen jämna till siffrorna. Kändes bra, särskilt när substansrabatten just nu ligger kring 15% för Investor. Har även köpt lite mer Xact Högutdelande.

I HELGEN BLIR DET VISNINGAR. Vi är väldigt sugna på en specifik lägenhet som ligger ute till försäljning just nu. De lägenheter vi kikade på förra veckan är ännu inte sålda, och därmed heller inte helt ute ur leken. Stockholms bostadsmarknad är mindre het än vad den varit verkar det som. Spännande värre!

JOBBET DÅ? Jo, jag strejkade ju lite som ni vet. Hade en underbar onsdag på landet med långlöpning och sol på förmiddagen, och självaste Gudfadern (filmen) höll mig sällskap på kvällen. Har en hel del att tillägga egentligen, men det får bli ett eget inlägg då alla parametrar för att knyta ihop säcken ännu inte är satta.

NU ÄR DET FREDAG!
Ha en fin helg!


Klarade det...nästan den här veckan :-)

9 kommentarer:

 1. Vilken tråkigt erfarenhet med Tradera, känns ju minst sagt konstigt agerat av köparen...

  Kul med aktieköp! Hos mig blev det bara aktietransaktioner gjorda i banker under veckan som gick :) Får se vad UG säger om SEB till veckan.

  Spännande med lägenhetsvisningar!

  SvaraRadera
 2. Usch ja! Tror hon är en slipad bedragarräv. Har jag fel och tröjan kommer tillbaka kommer jag betala tillbaka hennes pengar på sekunden dock!

  Ja, vi får se hur SEB påverkas. Dock tror jag personligen att det största tappet redan skedde när ryktena kom förra veckan. Men man vet ju aldrig...och det är ju det som är lite spännande :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur ser hennes betyg ut på Tradera? Råkade också ut för en tjomme nyligen men det löste sig som tur var.

   Radera
 3. Känns som du råkat ut för en jobbig typ. Speciellt konstigt eftersom ni lätt kunnat ses och löst det smidigt. Har själv bara sålt på Blocket men det är väl säkert lika mycket konstiga personer där. Jag har nog mest haft tur att det alltid har funkat. Fast jag skickar aldrig. Antingen får de komma hem och hämta när det varit stora saker eller också har vi träffats vid pendeln eller någon parkering och bytt sak/pengar.

  SvaraRadera
 4. Vilken tråkig köpare du råkade ut för. Om man köper en defekt vara så hör man väl av sig inom några dagar. Kanske hennes strategi är att använda kläderna hon köpt under några veckor och sedan få pengarna tillbaka och hokus pokus så är klädkontot noll. Det jobbigaste jag har råkat ut för på Tradera är köpare som inte betalat och varit omöjliga att nå. En gång la jag in ett dåligt omdöme på en sådan och hon hörde då av sig inom en kvart och ursäktade sig med att barnet låg på sjukhus. Hoppas att din köpare lägger ner och att det fungerar bättre i fortsättningen.

  Mvh I -US

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inget barn så saknar möjlighet att ursäkta mig med sjukhusvistelse för detta. När jag brukade komma för sent till skolan i tonåren var standardursäkten "bussen välte". Men det genomskådades snabbt...

   Radera
  2. I-US: Ja, hon kanske har sitt eget sätt mot FIRE :-D. Gratis märkeskläder på rullande schema...

   Radera
 5. Tok finns överallt. Troligtvis även på tradera. Hoppas det löser sig/Northern

  SvaraRadera

Gott Nytt År!

ÅRET 2022 BÖRJAR LIDA mot sitt slut. Året har varit händelserikt. Även om det inte alltid känns så när man är mitt uppe i vardagen så märker...