Ekonomiska mål

måndag 28 oktober 2019

Förändringens vindar


FORTFARANDE SKAKIG EFTER HELGEN, men alla är under omständigheterna ok och livet måste gå vidare. Det har det också gjort, men med fler tråkiga besked dessvärre. Min chef har sagt upp sig, och det är den tredje i ordningen på ett och ett halvt år. Dessutom är han jäkligt bra, och passar mitt arbetssätt alldeles utmärkt, vilket gör det hela ännu tråkigare.

PÅ VÅRT FÖRETAG, som är stort och spänner över hela världen, jobbar vi helt klart inte effektivt på något plan. Det är rutiner, processbeskrivningar och ofta möten med gud och halva världen. Det är tungrott, frustrerande och ibland så jäkla korkat att man både vill skratta och gråta samtidigt. Vi är dock ett bra team, och med en bra chef i tillägg kan man överleva ganska mycket (särskilt om man jobbar 80% :)).

JAG VET FAKTISKT INTE OM DET ÄR VÄRT DET LÄNGRE. Det känns som att simma motströms och i cirklar precis hela tiden, och jag som är effektiv och vill se resultat av mitt arbete klarar liksom inte av det här. Min chef är precis likadan, så jag är inte alls förvånad över hans avhopp. Men för min och min grupps del kommer detta innebära månader utan styrning, och styrning måste till för att vi ska kunna arbeta framåt.

KANSKE LÄMNAR ÄVEN JAG SKUTAN. Men helst vill jag ha en plan först. Känner dock mer och mer att jag vill arbeta för mig själv och köra eget igen. Lite less på de anpassningar som krävs som anställd på de flesta företag.

TILLS JAG VET MER får jag kämpa på med pengamaskinen. Jäklar vilka dagar det är på börsen nu! Upp varenda dag, vilket gör att jag blir lite motsträvig när det gäller att handla. Men köpte i alla fall Eolus Vind idag, ett företag jag gillar och verkligen vill att det ska gå bra för. Aktiekursen har fallit lite sedan rapporter om ökade kostnader, främst pga förseningar i vissa projekt, har framkommit. Det passar mig bra eftersom jag satsar på att bli en långsiktig investerare i Eolus.

Åsikter om bolaget någon?


Inte särskilt vackra, men hoppas de kan sätta snurr på min pengamaskin.

3 kommentarer:

 1. Hej,
  Jag tänker på er...Usch! Vilken händelse.

  Ang. din jobbsituation...Jag har känt precis som du i princip sedan jag började jobba. Jag gillar inte att jobba för andra och vll helst vara min egen och helt fri. Ja, det är väl därför även jag driver på min frihetsmaskin. Lycka till och jag hoppas att det löser sig med ledarskap på din arbetsplats.

  Kramen och ha en fin dag och tack för dina kommentarer på min blogg!

  Anneli

  SvaraRadera
 2. Känner igen det där med tungrodd styrning, beslutsprocesser etc. Om du fick välja fritt, vad skulle du vilja göra om du sa upp dig? :)

  SvaraRadera
 3. Då skulle jag fortsätta plugga (för hjärnan), rida mer (träna mer seriöst med hästarna) och träna mer (löpning, trail och styrka). Kanske köra volontärarbete på hundstallet eller liknande. Samt skriva artiklar till diverse tidningar, jag har frilansat tidigare :-).

  SvaraRadera

Resultatet av "det lilla stegets kraft"

IGÅR VAR EN GANSKA stor dag för mig! När senaste numret äv Hundsport landade i brevlådan så stod det svart på vitt att min kennel var godkän...