Ekonomiska mål

torsdag 19 september 2019

Många bäckar små!


JAG TÄNKTE GÖRA EN LITEN SAMMANSTÄLLNING av vad jag gjort och gjort annorlunda de sista tre månaderna, nu när jag blivit lite mer nitisk i mitt FI-tänk och inte vill slösa pengar i onödan. Man kan faktiskt få till en hel del förändringar på väldigt kort tid! Jag har provat på paneler/enkätundersökningar, cashbackshopping, byte av abbonemang/försäkringar, hyrt ut prylar m.m.

1. PANELER. Jag har alltså svarat på enkätundersökningar mot en (mycket liten) ersättning. Jag har provat flera olika företag, bland annat EBUNO, TOLUNA och MOBROG. Min åsikt: Värdelöst!

Inte bara är det extremt dåligt betalt (har fått ihop ca 100 kronor på samtliga undersökningar jag haft möjlighet att göra), det är också extremt rörigt med de inbjudningar som kommer i mailen. I ungefär 60 % av fallen är länken ogiltig, tiden för undersökningen har löpt ut eller så står det helt enkelt ”du kvalificerar tyvärr inte för denna undersökning”. Nähä, men varför har jag blivit inbjuden i så fall?

Måste jag välja ett av dessa företag väljer jag dock MOBROG. De övriga är i mitt tycke inte värda att lägga en enda sekund dyrbar tid på.

Jag kommer INTE fortsätta med paneler.

2. CASHBACKSHOPPING. Jo, men sent ska syndaren vakna! Det är ju jättebra med cashbackshopping! Jag har använt både Refunder och MyBonus med förvånansvärt bra resultat.

REFUNDER har jag använt när jag behövt boka hotell (via booking.com) eller för att köpa studielitteratur. Jag har tjänat ca 60 kronor hittills, och även fast summan i sig inte är så stor så är det ju bättre än inget som jag fått om jag inte använt Refunder!

MYBONUS har jag gjort några ”klipp” på och därmed tjänat 650 kronor på bara en månad. Först gick jag med i Miljonlotteriet för 149:-. Mybonus betalade då ut en premie om 300:- till mig. Jag hade också en "första-gången"-bonus om 50:-. På Miljonlotteriets lotter vann jag sedan 150:-, och sedan sade jag upp prenumerationen, så det blev ju faktiskt 301:- i ren vinst. (I övrigt tycker jag Miljonlotteriet och deras hemsida var skrattretande dålig, och lotterier är verkligen inget jag förespråkar!)

Jag bytte även elbolag via Mybonus/Fixaelen. På så sätt fick jag 300:- i cashback och dessutom fick jag ner elkostnaden med ca 50:-/månad. Enkelt var det också!

Jag kan varmt rekommendera både Refunder och Mybonus, och vill du också använda dessa, och få en välkomstpremie, så kan du använda länkarna i detta inlägg för att få bonus direkt.

3. TELEFONABONNEMANG bytte jag ju redan i somras, till Vimla. Tänker inte skriva så mycket mer om det här, de flesta känner till dealen man kan göra via Vimla för att ringa billigt direkt och på sikt ringa gratis. Om du missat detta och vill byta till Vimla kan du klicka på min länk här, eller se min flik om att ringa gratis längst upp på bloggen. Är i alla fall SUPERNÖJD med Vimla som leverantör och kan varmt rekommendera dem!

4. HYGGLO. Jag hyr ut prylar via Hygglo, en fantastisk tjänst som tillåter privatpersoner att hyra och hyra ut saker mellan varandra. Enkel app, försäkring ingår, och jag har enbart bra erfarenheter! Tjäna pengar gott folk! Hyr ut partytält, snöslungor, klappstolar, ishackor och högtryckstvättar! 

5. AFFILIATE-grejen. Jag har ju samarbete med Avanza via Adrecord, som båda har en reklambanner i bloggen. Tre stycken har klickat på min länk och skapat konto hos Avanza, varvid jag har en mindre summa att plocka ut. Men hallå? Då måste man skapa konto hos Cool Company för att få sin utbetalning, och det tyckte jag var småjobbigt. Så med tanke på detta kommer jag nog helt skippa Adrecord och Adtraction (som jag också har affiliate-avtal med) och ha bloggen reklamfri. (Fast när det gäller Avanza tycker jag den lilla reklamen ändå passar på bloggen, och jag gillar Avanza, så den kan gott få ligga kvar ett tag).

DET VAR MINA ERFARENHETER SÅ HÄR LÅNGT. För er som känner till de olika färgerna för olika personligheter kan jag säga att jag är väldigt RÖD. Jag vill ha raka rör, enkel kommunikation och snabba beslut, inget tjafs, massor av registreringar, mail som inte leder någon vart och frustrerande långsam hantering av utbetalningar. Då tar det mer energi än det ger, och då är eventuell futtig ersättning inte ett tillräckligt incitament för mig.

SÅ, REPETITION AV PLUS OCH MINUS:

Plus: Refunder, MybonusVimla och Hygglo
Minus: Adrecord, Adtraction, Ebuno, Toluna

Läs, lär och lyd ;-)


Bildresultat för småpengar
Man ska inte underskatta de små slantarna!

3 kommentarer:

 1. Hej Louise. Jag läste inlägget och såg att du hade tipsat om oss på Hygglo. Va kul! Länkarna funkar dock inte riktigt, varken till din rabattkod eller till hemsidan. Har du möjlighet får du gärna fixa det, både för att hjälpa dina läsare men även för att hjälpa oss lite med en fungerande länk. Vi hyrs!

  SvaraRadera
 2. Tack för input, jag ska kolla dem igen! (Funkade dock när jag la ut dem)

  SvaraRadera
 3. Hej!

  Jag undrar om du skulle vara intresserad på ett samarbete med RewardNetwork.se? Vi är Sveriges mest generösa cashbacksida som betalar 60% mer än de andra.

  Vi jobbar i dagsläget med cirka 20 influencers och letar efter flera. Vi har en unik provisionsmodell där du får en liten del av all återbäring från de du värvat.

  Mvh
  Adam

  SvaraRadera

Jo nu ska ni få höra!

I TRE MÅNADER har mitt hundcenter varit öppet nu, och jag har aldrig jobbat hårdare i hela mitt liv! När väl representanten från Länsstyrels...