Ekonomiska mål

fredag 2 augusti 2019

Sidoinkomster på ingång!

NU ÄR FÖRSTA STEGET TAGET för att förhoppningsvis kunna få en löpande och långvarig sidoinkomst som komplement till den vanliga lönen.

Som jag nämnde i ett tidigare inlägg så är ju det här projektet något som min särbo och jag ska driva gemensamt, och han är liksom betydligt mer segstartad än jag som vill göra saker NU! Så jag har försökt få fart på honom ett tag nu, utan att för den sakens skull bli irriterad (lättare sagt än gjort!), och IGÅR så fick han äntligen upp tempot en aning.

PROBLEMET blir ju bara att när han sätter igång och ska göra research så ligger ju jag veckor före honom, har redan sett och läst "allt", och så blir jag bara sur över hans (i mitt tycke) OKUNSKAP! Så då fräser jag lite lagom ganska rejält, och det är kanske ingen jättebra start på ett gemensamt projekt. I grunden tycker vi ju dock båda att det faktiskt ÄR roligt, både projektet i sig och att kunna göra det tillsammans, men vi är så galet olika när det gäller vissa saker..:-).

NÅVÄL.Vi fick gemensamt igång projektet till sist, och det första steget är fixat. Det handlar egentligen om ett inköp som behövdes göras, och nu är det klart. Jag var helt genomsvettig av stress efter att ha låtit honom ta plats och greja med detaljerna, men till hans försvar ska sägas att han gjorde det MYCKET BRA! Det är lite därför jag tror på att driva det här projektet tillsammans, vi kompletterar varandra. Han har redan eget företag och kan ordna med inköp på ett praktiskt sätt. Han har också ett nätverk och bra kontakter för ändamålet, och han är vansinnigt social och trevlig (läs säljig), vilket brukar underlätta. Jag däremot är driven och kan effektivt fixa allt det praktiska kring administration, logistik och marknadsföring, så när vi är igång kommer jag ha huvudansvaret. KOMMER BLI TOPPEN!

VAD PROJEKTET HANDLAR OM? Inget märkvärdigt alls. Vi är/har varit i en speciell bransch där man hyfsat regelbundet behöver använda sig av något ovanliga maskiner. Dessa maskiner är svåra att få tag på, och det är ofta långa väntetider när man vill hyra dem. Så eftersom vi kan maskinerna, vet att det finns efterfrågan och dessutom har kontaktnätet så tänker vi helt enkelt hyra ut sådana! Tror faktiskt att inkomsten från detta ganska lätt kommer kunna täcka upp för den jag förlorar om jag ska jobba deltid i höst, åtminstone på lite sikt.

OM DET GÅR ÅT SKOGEN? Ja, men då har vi ju i alla fall provat! Maskinerna kan säljas begagnat, och möjligen förlorar vi några hundringar. Men eftersom det typ är det värsta som kan hända så känns det inte som någon fetare ko på isen.

Friskt vågat, hälften vunnet?


En spökmaskin som i "Ghostbusters" kanske vore något för framtida expansion?

5 kommentarer:

 1. Helt rätt! Måste våga för att vinna :)

  SvaraRadera
 2. Lycka till! :)

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
 3. Tack för er uppmuntran :-)

  SvaraRadera
 4. Helt rätt och en smart affärsidé, ni kommer säkert kunna tjäna en slant på det :) Vi har också spånat i de banorna, men kom fram till att vi inte har något spännande att hyra ut. Så vi får lura på andra sido-inkomster. Lycka till! :)

  Hälsningar
  /Hon

  SvaraRadera
 5. Tack, jag hoppas och tror du har rätt! Men är du säker på att ni inte har något att hyra ut? Jag börjar inse att folk hyr ut lite vad som helst! TV-spel, golfklubbor, grästrimmers, släpkärror, partytält, stolar...Ja, du förstår :-). Dessutom är det ju bra för miljön, så jag gillar´t!

  SvaraRadera

Summering av årets utdelningar

NU HAR JAG BARA 185 KRONOR kvar att erhålla i utdelning, så det känns tryggt att göra en sammanställning av vad året har inneburit på utdeln...