Ekonomiska mål

måndag 27 september 2021

"Gratispengar"

INGENTING FÖRUTOM dina tankar och solsken är väl egentligen gratis, men i samband med flytt och utrensning av kläder jag inte längre använder så har jag kommit på en liten kul grej att driva som ett kortsiktigt projekt. Eller långsiktigt förresten, det får vi se.

JAG SKREV FÖR en tid sedan om att jag funderade på att investera en summa i den nya fonden "Avanza Sverige", men samtidigt har jag varit lite skeptisk till de större innehaven i fonden. Hur som helst, min idé är nu att lägga in de pengar jag får från försäljning av kläder, lite möbler samt köksprylar i den fonden, och alltså göra det till en "gratisfond" (fast då kanske Avanza Zero passat bättre ;-)).

JAG HAR SKICKAT in två påsar till Sellpy, och i nuvarande stund är ca 5 plagg sålda (av ca 25), och det ligger ca 300 kronor till mig att plocka ut. När den summan uppgår till 500 så gör jag just det, och investerar dem i Avanza Sverige. Dessutom säljer jag en soffa i kväll (om köparen kommer som bestämt), och jag har just lagt ut en servis och lite annat på Blocket.

DET SKULLE VARA kul om jag kunde få en start om 5.000:-, "gratis" att påbörja fondsparandet med tänker jag. Självklart ingen jättesumma, men ändå en extra knuff i rätt riktning. Dessutom kommer jag fortsätta sälja saker (har 4 flyttkartonger märkta "loppis" i förrådet), och jag fyller därför på i fonden så fort det trillar in mer pengar.

ANNARS VERKAR det ju som att jag även kommer få "gratis" aktier i Industrivärden, i utdelning av Handelsbanken. Jag säger ja tack till detta eftersom jag ändå velat ha ett lite större innehav där, och eftersom jag har ganska mycket SHB-aktier (för att vara mig), så blir det faktiskt ett extra gäng totalt sett. Kul!

GRATIS ÄR GOTT!
FIRE är godare.As we didn´t know?9 kommentarer:

 1. Svårt att inte älska pengar som växer :)

  SvaraRadera
 2. Bra idé! Alltid kul med en liten twist på investeringarna, dessutom bättre att ha det fullknökat på kontot än i hemmet! ;-)

  ...faktiskt nästan så att din energi smittade av sig på mig. Ska nog ta och kika in i min garderob en sväng.

  Kram Fumlan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så är det verkligen!

   Garderobsrensning är alltid bra, men jag tycker Sellpy fungerade sådär. Det tar väldigt lång tid att få i väg grejor, och pengarna är näst intill obefintliga (trots en del märkeskläder i påsarna).

   Lycka till!

   Kram Louise

   Radera
 3. Själv sålde jag lite böcker nyligen. Resulterade i fina 1 000:- riksdaler. Bra för miljö och plånbok :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket bra! Måste vara speciella böcker?

   Radera
 4. Nu blev jag inspirerad! Tänker att jag ska investera det jag tjänar på min yogaundervisning i en speciell fond. Tack för tips.

  SvaraRadera
 5. Toppenbra idé!
  Jag själv fixade en portfölj på över 30 000 kr med hjälv av panelundersökningar, cashback och kreditkortsbonus.

  Superkul och något alla kan göra.

  Pappa betalar? - Bloggen om privatekonomi

  PB Surveys - Min egna panelsida, tjäna pengar på panelundersökningar

  SvaraRadera

Summering av årets utdelningar

NU HAR JAG BARA 185 KRONOR kvar att erhålla i utdelning, så det känns tryggt att göra en sammanställning av vad året har inneburit på utdeln...