Ekonomiska mål

söndag 15 augusti 2021

Plus på energikontot

KLOCKAN 04.30 RINGDE min väckarklocka i morse. En timme senare satt jag upp på ett irländskt fullblod och begav mig ut för en ridtur - mitt i Stockholm City! Helt klart inte där mina ridturer vanligtvis brukar gå av stapeln rent geografiskt :-).

JAG RED TILLSAMMANS med sju lika morgonpigga och erfarna ryttare, och turen gick, för den som är intresserad och hittar i Stockholm:

Gärdet - Valhallavägen - Sturegatan - Kungsgatan - Hötorget - Mäster Samuelsgatan - Kungsträdgården - Riddarholmen - Gamla stan - Slottet - Nybrokajen - Strandvägen - Gärdet 

DET VAR HELT klart en annorlunda upplevelse att se staden vakna i gryningen. Morgonpigga turister eller joggare stannade förvånat upp och tog fotografier :-). Vi måste också ha väckt halva befolkningen när vi klapprade oss igenom kullerstensgatorna i Gamla stan...

EFTERSOM DET INTE var min egen häst jag red på tänker jag dock klaga på en fruktansvärt obekväm sadel! Som ni kan gissa blev tempot ofta skritt med tanke på underlaget och platserna vi red på, och trots massor av ridvana kommer jag ha ont i rumpan i en vecka!

DET VAR TUR ATT vi kunde galoppera i allén längs med hela Strandvägen på väg tillbaka!
Det är ju inte varje morgon man gör det :-).


Beridna högvakten?


Godmorgon Stockholm!

Den här morgonen går rakt in på energikontot!

6 kommentarer:

 1. Oj vilken syn det måste varit, och vilken rolig idé! :-)
  Förstår att du kan leva ett tag på detta!

  Kram Fumlan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha Ha, ja - folk såg lite förvånade ut, särskilt när vi kom i full galopp :-). Men supermysigt, absolut!

   Radera
 2. Två Månadslöner16 augusti 2021 09:47

  Haha låter som en kul upplevelse! Skönt att jag inte bor där hade varit galen!! :) Och folk betalar ofattbara summor, förstår inte hur man får bra livskvalite med all oljud.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade blivit galen av att bo i Gamla Stan av flera orsaker, men hästhovar mot kullersten hade jag tagit alla dar i veckan :-).

   Radera
 3. Wow, vad häftigt! Jag var ute i vissa av de trakterna kring den tiden, jag måste ha missat dig precis :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så typiskt! Hade ju varit magiskt att få lite aktietips på vägen ;)

   Radera

Handlingskraft eller "skryt del II"

NÄR DET HÄNDER JOBBIGA saker i livet så har alla människor olika sätt att förhålla sig till det jobbiga och agerar också på olika sätt. Det ...