Ekonomiska mål

söndag 31 januari 2021

Uppdatering flytt

NU HAR VI FLYTTAT. Det har gått bra och vårt lilla hus är fantastiskt fint. Eller inte FINT direkt, men det kommer det bli efter renoveringen som ska påbörjas i nästa vecka. Men vi är rörande överens om att huset har bra energi och känns väldigt hemtrevligt. Även vovven verkar instämma, hon har fått en helt ny attityd till att gå ut tidigt på morgonen och sent på kvällen. Dessutom älskar hon snön och kan springa runt i den hur länge som helst.

RENOVERINGEN KOMMER BLI JOBBIG, då vi måste bo i kaoset under tiden. Dessutom kan vi inte lämna hunden hemma vid något tillfälle, så det blir ändlös planering av vem som har hunden när, och hur vi ska kunna vara hemma så lite som möjligt de kommande veckorna. För även om vi har ett kök och ett badrum som vi kommer kunna använda så gissar jag på byggdamm överallt, och hög ljudnivå när väggar ska rivas och byggas på nytt. Men vi står ut såklart, och resultatet kommer bli fantastiskt!

PORTFÖLJEN HAR GÅTT UPP OCH NER. Efter en hel del rapporter, mestadels bra sådana, så har kurserna stigit för att sedan sjunka igen. Bland annat aktiekursen för Essity steg efter rapporten och jag blev glad då jag köpt fler aktier under en tid. Sedan gick det ett par dagar, så sjönk kursen tillbaka till tidigare nivåer igen. 

BYGGMAX ÄR ETT BOLAG som följde samma mönster. Jag tog in Byggmax som ett "case" innan rapporten då jag tänkte att Corona + vår = extra mycket hemmafix och altanbyggen. Rapporten var bra och aktiekusen steg rejält dagen efter. Sen, precis som med Essity så lade sig glädjen och kursen backade tillbaka. Nu är det inte hela världen just för min del, jag ser Byggmax som ett kul test och har inte investerat alltför mycket pengar heller. Dock lite intressant bolag att följa under våren. 

TELE2 HAR ÄNTLIGEN TAGIT SIG upp ur sin ganska djupa svacka och jag är på plus gällande den investeringen i alla fall. Sämre har det gått för Eolus Vind som backat rejält från sin toppnotering, men jag tror fortsatt på bolaget och är inte orolig.

MIN SPARKVOT FÖR JANUARI landade på 33%, och det är helt klart bättre än vad jag trott. Med tanke på deltidslön och flytt hade jag satsat på 20%, men lyckades alltså bättre än så. Skönt, för drömmen om FI blir starkare för var dag som går. Jag har under januari köpt Essity, Investor, Byggmax och Castellum, samt satt in en extra tusenlapp i Spiltan Investmentbolag.

OM MIN UPPDATERINGSFREKVENS ÄR LÅG så beror det på att jag inte har många stunder att sitta still vid datorn. Men jag återkommer inom sinom tid, och kanske får ni även se lite bilder på vad som händer här hemma.

NU LYSER SOLEN!
Jag ska ut på promenad!


Håll i och håll ut...12 kommentarer:

 1. Händer mycket hos er, jobb byte, hund, hus, kanske till och med barn på väg som vi inte känner till än? :) Att du hinner ha koll på börsen är imponerande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha, nej du, jag är för gammal för barn nu :-). Min numera myndiga dotter räcker gott. Ja, så hunden också såklart!

   Jag hinner bara ha medelkoll på börsen just nu. En sammanfattning av rapporterna får jag ju av dig ;-) Tack för det!

   Radera
 2. På rullande stenar växer ingen mossa :)

  Roligt med hus - det är det absolut bästa (förutom att gifta mig med min fru och skaffa barn hehe) som jag gjort.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänk att man alltid kan ta till ett passande citat :-). Men det stämmer ju faktiskt!

   Ja, jag har bott i flera hus och alltid längtat tillbaka. Så nu känns det toppenbra!!

   Radera
 3. Roligt att flytten är klar, men hua för att renovera... Önskar dig stort lycka till och hoppas att det går mycket smidigare än min mardrömsrenovering (som nog knäckt min dröm om hus för evigt).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får verkligen hoppas detta går bättre än vad ditt renoveringsprojekt gjorde då...Men vi "känner" byggkillarna, det är alltid tryggt! Sedan är det inte SÅ mycket vi ska göra, men det är ett badrum som var vattenskadat, och det måste åtgärdas såklart. Sedan är det lite målning också, eftersom de tidigare ägarna har bott i nästan 20 år...

   Jag håller er uppdaterade!

   :-)
   /Louise

   Radera
 4. Grattis till avklarad flytt, och den stundande renoveringen kommer ni att ta er igenom galant. Ni klarar ju allt! *håller tummarna för bilder*

  Riktigt bra sparkvot verkligen! Har du räknat på när FIRE kan tänkas bli?

  Skönt att vovven verkar trivas i sitt nya hem också!

  Kram Fumlan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo tack, vi kämpar på! Lyxproblem med renovering såklart, så skämmes för att gnälla!

   Nää...jag har aldrig räknat på när FIRE kan tänkas inträffa...;). Skämt åsido, jo - klart jag har räknat.

   Låt säga såhär: Givet att livet fortsätter på inslagen bana med två personer som delar på kostnader för ett obelånat hus så tror jag att FIRE kan uppnås inom 10 år, naturligtvis beroende på börsens svängningar. Detta även om jag jobbar deltid. Skulle jag däremot jobba 100% igen och öka sparkvoten så skulle det nog kunna uppnås redan inom 6-8 år.

   Sen kan ju allt hända på vägen, och med det såklart tiden till att komma i mål...

   Hur ser din matematik ut?

   Kram!

   Radera
  2. Hahaha, touché....JAG har inte räknat...på riktigt! Men det är faktiskt mest för att jag är så velig med vad jag vill.

   OM det visar sig att jag skulle kunna ro i land ett jobb, där jag kan jobba med något jag brinner för så har jag inte så bråttom med FIRE. Ska jag däremot fortsätta som jag gör nu, med full lön och tjänstepension men också med en känsla av "var-detta-allt?" så kan det inte inträffa snart nog. Jag samlar mina pengar på hög så länge, jag misstänker att matematiken blir alltför nedslående i min aktuella situation eftersom min hög inte är så hög. :-)

   Radera
  3. Förstår dig. Med ett kul jobb som inte tar energi utan snarare ger så känns inte FIRE lika viktigt såklart.

   Din hög blir högre inom kort!
   :-)

   Radera
 5. Det låter fantastiskt att få bo i ett nyrenoverat hus av rätt storlek på rätt plats! Ska ni göra mycket själva?

  Och, Eolus Vind svänger minsann. Är det inte upp 10% så är det ner 10%. Avanzas sida som visar dagens vinnare och förlorare har alltid Eolus Vind med i någon kategori för mig. Kanske blir lite mindre nu för jag kände min tvungen att minska mitt innehav en aning då det blivit så väldigt stort.

  SvaraRadera
 6. Ja! Det ÄR fantastiskt och jag är ödmjukt tacksam.

  Vi kommer inte göra så värst mycket själva. Dels är vi så vansinnigt långsamma (läs dåliga) på att spackla/slipa/måla och dessutom behöver vi certifierat folk för badrumsrenoveringen. Så vi hyr in proffs. Men det ska tilläggas att både jag och min sambo har jobbat i bygg- och fastighetsbranschen i många år och därmed har ett pålitligt nätvärk, vilket betyder rätt människor till vettiga priser.

  Ja, Eolus svänger verkligen galet mycket! Jag har också sålt av lite av mitt innehav, men jag gillar bolaget och behåller resten nu tror jag.

  SvaraRadera

Summering av årets utdelningar

NU HAR JAG BARA 185 KRONOR kvar att erhålla i utdelning, så det känns tryggt att göra en sammanställning av vad året har inneburit på utdeln...