Ekonomiska mål

torsdag 4 februari 2021

Snö på landet

EFTERSOM DET KNAPPT GÅR att vara hemma på grund av slipdamm och byggplast så fick jag nog och tog med mig hunden till landet. Det ska sägas att:

 • Jag är mörkrädd och inte gillar att vara på landet ensam
 • Ingen har varit här sedan nyår och redan innan jag åkte insåg jag att snön skulle kunna bli ett problem
 • Det är svårt att värma upp huset även i vanliga fall, och jag var beredd på att frysa nu med ca -10 grader utomhus
MIN FARHÅGA OM SNÖ OCH KYLA besannades ganska snabbt när jag insåg att jag inte skulle kunna köra in bilen på gården eftersom stora snövallar blockerade grinden. Jag fick snällt parkera ett par hundra meter bort och släpa in min extremt snabbt hoprafsade packning i två plastpåsar (inköpta i vredesmod á 6,90 stycket. Plastkatt at its best!)

SEDAN KÄNDE JAG MIG SOM EN RIKTIG VIKING! Jag släpade fram snöskyffel och började skotta mig fram till vedbon för att fylla korgen till bredden och få igång brasan. Sedan var det dags att sätta på vattnet, men där tog det stopp! Låset hade frusit till källaren, och kommer man inte in där så blir det inget vatten (och såklart ingen toalett), ingen värme och ingen mat (eftersom kyl/frys finns där).

SKULLE JAG GE UPP OCH ÅKA HEM? Nähä ni, inte jag inte! Så medan mörkret föll letade jag fram tändstickor och eldade låset under ett antal minuter, och vips så hade jag löst problemet! På med värme och vatten och fram med sopkvast. 

MED SOPKVAST OCH SKYFFEL slog jag sedan sönder plogvallarna vid grinden, hoppade in i kombin, hittade knappen för "off-road-driving", gasade och hoppades på det bästa. Bilen ställde upp, och med rejäl fart så tog vi oss in. Men allvarligt, när hade vi såhär mycket snö i Stockholm (och 10 mil omkring) senast? Det är ju helt galet mycket! 

SÅ NU SITTER JAG HÄR, ensam (med vovve), och utan grannar på flera kilometers håll. Det är vackert vill jag lova! Rädd är jag inte, men fryser gör jag en smula. Trots brasa!

DET ÄR VÄL LITE SÅ HÄR ETT FIRE-LIV ska se ut framöver tänker jag. Frihet att åka hemifrån när man vill. Sitta på landet och läsa bok framför brasan. Promenera med vovven. 

KANSKE ÅKA LÄNGDSKIDOR?
Ja, det ska jag göra imorgon!


Framme!


Inomhus och försöker bli varm...

9 kommentarer:

 1. Men det är ju preciiiis så min dröm ser ut. Lite jävligt och underbart på en gång.

  Kul med längdskidor, är det spårat i närheten eller åker du fritt bara?

  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men eller hur!?

   Det finns inga spår här, men jag tror det går toppenbra att åka på den plogade, osandade vägen här intill. Det är en sån där pytteliten väg där det kör max 3 bilar/dag...

   Radera
 2. Tufft gjort ! o mysigt ser det ut :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha, tack! Men antagligen ingenting mot de som hanterar det riktiga norrland dagligen :-).

   Det är supermysigt!

   Radera
 3. Snyggt jobbat. Ser underbart ut!

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 5. Svar
  1. Ja, kan inte påstå att jag saknar råttgiftsparkerna i stan såna här dagar...;-)

   Radera

Hur ska man tänka kring bostadsmarknaden?

OM MAN HAR MÖJLIGHET ATT (eller måste för den delen) köpa ny bostad. Hur ska man egentligen tänka då? I denna marknad råder stor osäkerhet, ...