Ekonomiska mål

måndag 23 november 2020

Jag säljer!

DET ÄR INTE OFTA JAG VÄLJER att sälja aktier, då jag har någon form av "buy-and-hold"-strategi. Men idag hände det! Jag sålde hela mitt innehav i både Lundbergs och Atrium Ljungberg.

ANLEDNING: Dels har jag haft så små positioner i bolagen att summan inte känts så mäktig även om avkastningen har varit bra. Sedan har jag nästan alla underliggande innehav i Lundbergs ändå, och ytterligare exponering mot Industrivärden, Hufvudstaden och Handelsbanken känns inte relevant. Möjligen är det Holmen som jag bevakar om jag ska köpa in. Hur som helst, med den höga värderingen Lundbergs haft en längre tid tyckte jag därför att det var läge att släppa taget. Premien känns oattraktiv, och eftersom mitt mål är att öka i Investor, som handlas med rabatt, så tror jag detta är rätt beslut.

ATRIUM LJUNGBERG gillar jag som bolag betraktat, men jag är lite oroad över deras viktning mot köpcentrum. Sedan, eftersom jag äger Hufvudstaden och Castellum, känner jag att fastighetsmåttet ändå är rågat. Jag har ägt Atrium länge och fått fin avkastning, så trots att det känns lite ledsamt så går vi nu skilda vägar.

HADE EN TANKE PÅ ATT sälja Latour också, som handlas till löjligt hög premie. Men det tänkte tydligen alla andra idag också, efter en blänkare på Avanza, så jag avvaktar. Jag gillar Latour och deras innehav, så det känns ändå som ett bra komplement i portföljen även om jag aldrig skulle köpa till nuvarande värdering.

KÖPT? Några Investor.
I övrigt avvaktar jag.Roligare att köpa dock.

8 kommentarer:

 1. Usch vad du skräms! Men efter att ha läst ditt inlägg inser jag att du inte plockar bort hela Biden-miljonen från börsen och blir buddist i ett avlägset och asketiskt tempel i Nepal, utan snarare "bara" gjort ett riktigt bra drag! :-)

  Kram Fumlan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, jag avvaktar med buddist-grejen ett tag :).
   Kram!

   Radera
 2. DI hade rekat sälj på Latour också, se nedan
  https://www.di.se/analys/massiv-nedsida-efter-gatfullt-rally-salj-investmentstjarnan/

  Köp Tele2, Du kommer att få DA på ca 5% och dessutom finns det chans till extra bonusutdelning. Tele2 har haft bonusutdelning flera ggr.

  Ha en bra dag

  //Krusse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag såg det! Tele2 är säkert ett bra bolag det också, men jag har ingen riktig feeling för dem ändå...Bevakar :-)

   Tack för tipset dock!

   Mvh Louise

   Radera
 3. Off topic, men nu har jag sträcktittat på Kärlek och anarki och håller tummarna för att det blir en säsong 2./Hea

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, visst var det underhållande!? Jag hoppas också på en säsong till!

   Radera
 4. Jag har kört lite samma taktik på sistone. Även om man gillar bolagen känns det inte så intressant om man har en väldigt liten del av portföljen exponerad till dem. Håller med om Atrium, jag tycker bolaget är intressant men har också lite för mycket exponering mot fastighetssektorn generellt :)

  Ha en fin onsdag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, idag sålde jag av lite Latour också. Börsen känns nästan lite väl uppblåst nu, vi får se vad som händer...som vanligt :-)

   Detsamma!

   Radera

Jo nu ska ni få höra!

I TRE MÅNADER har mitt hundcenter varit öppet nu, och jag har aldrig jobbat hårdare i hela mitt liv! När väl representanten från Länsstyrels...