Ekonomiska mål

torsdag 9 september 2021

Nättroll och webbhäxor

JAG ÄR DÅLIG på sociala medier generellt, men jag följer några hunduppfödares konton på Instagram (och min dotters vilket är helt meningslöst eftersom hon bara låter mig följa ett av hennes konton och inte de roliga, mest privata såklart). Dessutom är jag med i en del grupper på FB, bland annat "Vandra med hund" och olika grupper för den ras min hund tillhör.

JAG MÅR DOCK NÄSTAN alltid dåligt av dessa forum, för tonen är verkligen inte acceptabel i många fall. Som idag till exempel, hade en person i en hundgrupp lagt ut en bild från hens vardagsrum där personen hade en stor väggfast hylla i hörnet. Under hyllan tänkte hon bygga en "koja" till sin hund, där den kunde få vila ostört när den ville.

GENAST KOM MOBBEN. "Du vet att det är förbjudet att ha hund i bur va?" "Om inte hunden får vila tillsammans med er, varför har ni då skaffat hund!?" "Usch för människor som inte ser djuret som en familjemedlem!". Jag blev stum av häpnad! I mina ögon ville personen i fråga dels visa upp en idé, och dels fråga om hur man kunde inreda kojan på bästa sätt. Det såg inte alls ut som en bur heller, annat än att det satt ett fint trästaket ytterst, som avgränsning, men inga grindar eller lås.

VAD HÅLLER FOLK PÅ MED?? Det är liksom inte första gången jag ser liknande dumheter, det är snarare varje dag! Och i forum om hundar!? Ni vet ju alla hur forumet på Avanza kan se ut, men när man är med i grupper som kretsar kring sina intressen där man hoppas få tips och råd av andra (ja, det kanske en del hoppas på i Avanzas forum också, men ni fattar)...då undrar man bara varför denna hårda ton?

DET VÄRSTA DU KAN GÖRA är att be om tips hur och var du kan få köpa en valp! Då är du bara inte klok! Har du inte kontaktat alla uppfödare via ett personligt mail? Vet du inte att det är kö i åratal innan man kan köpa en hund!? För du har väl kollat upp HÄLSOSTATUSEN!? VAD ÄR DU FÖR OSERIÖS PERSON SOM TROR ATT MAN OSTRAFFAT KÖPER EN VALP PÅ BLOCKET!?

ALDRIG I LIVET att jag skulle utsätta mig för detta! Jag lider bara med dem som ännu inte insett detta och fortfarande vågar skriva inlägg i dessa forum. Så nu har jag fått nog (det fick jag egentligen för länge sen), och nu går jag ur. Typ allt. För människor är det mest skrämmande som finns (och då har jag ändå en så kallad "kamphund", så jag vet vad jag talar om ;))

HAR OCKSÅ EN KÄNSLA av att börsen inte fungerar som en pengamaskin längre, utan som en pengaslukare. Ju mer jag stoppar in, desto mer försvinner :-). Ungefär 60.000:- har min portfölj backat sedan ATH för ett antal veckor sedan. Trist, men troligen sunt. Och väntat. Jag köpte ytterligare lite Embracer idag när den återigen hamnade på 194 kronor per aktie. Annars har jag varken köpt eller sålt något senaste veckan.

FÖR ÖVRIGT VILL jag ha rosa hår och två Greyhounds. Rosa hår för jag verkligen tycker det är skitsnyggt, men min frisör säger att den färgen bleks ur jättefort. Då blir det fult. Greyhounds för att jag tycker de är bland de vackraste varelserna på jorden. Jag kan ärligt stalka folk med Greyhounds, för jag blir lite som besatt av deras graciösa studsande gång. Det har hänt att jag stalkat människor med rosa hår också (fast japp, jag gnäller på nättroll).

MEN DET BLIR INGET ROSA HÅR OCH INGA GREYHOUNDS.
Men kanske kopparfärgade slingor och en Whippet?Måste dock komma igång med löpningen med en sån här......och då måste jag duscha jätteofta , och hur skulle jag kunna det med sånt här hår??

11 kommentarer:

 1. Jo, det är lite avgränsat i mångas medvetande kring den zon som man ska hålla sig inom. Jag hade hundar förr i tiden, å herrejösses vilket jävla tjafsande det var överallt i de olika klubbarna, brukshundsklubbarna, Svenska Kennelklubben osv i det oändliga.

  Om det inte vore så förbannat politiskt inkorrekt så skulle jag troligtvis säga att det beror på att det är så mycket av kvinnlig könstillhörighet i många av dessa sammanhang.

  Nu måste jag avstå från att säga det ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skulle nästan önska att du hade rätt, så man kunde identifiera problemet sas....Men det är banne mig sura gubbar och kränkta medelålders män som gastar också ;).

   Radera
 2. OK, ja det är väl inte helt stereotypt kanske. Annars minns jag från alla kanske hundra hundutställningar som jag var på. Åh herregud vilket trashtalkande det var bakom kulisserna. Där var klorna utfällda och om blickar (och ord) kunde döda... ;)

  SvaraRadera
 3. Det är verkligen folks sämsta sida som visar sig på nätet, usch! Det är liksom inte friska människor längre.

  Vad kul att du är en stalker. Är det på den nivån att du snabbt vänder dig och låtsas titta i ett skyltfönster när ditt offer stannar upp? Iförd trenchcoat, solglasögon och hatt också, till och med?

  Du får köpa en rosa peruk helt enkelt på Buttericks.
  https://www.buttericks.se/peruk-popstar-rosa

  Kram Fumlan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, så långt har det väl inte gått...När jag stalkar folk med hundar och blir "upptäckt" så brukar jag pudla och erkänna att jag är lite besatt av hunden. Då brukar ägaren bli glad, för den gillar ju ofta också sin hund :-).

   Peruk! Såklart!!

   :-)

   Kram.

   Radera
 4. En vän har nyligen skaffat sig en "sighthound", vad det nu heter på svenska. En sån där hund som jagar med synen och springer snabbt med blixten. Där ingår greyhound och några andra raser. Just nu väntar jag på att se vem som ger sig först, vännen eller hunden.

  Jag har ingen koll alls på hundar så efter att ha umgåtts med dem så har jag mest läst på internet, wikipedia och sånt, så jag har precis så mycket koll att jag tror att jag har koll. Vad jag läst mig till är att de rent generellt har en extrem jaktinstinkt och det är vad jag såg också.

  Vännens hund vill jaga allt som är mindre än den, hundar, katter, fåglar, samtidigt som den är hur snäll som helst mot människor. De försöker träna bort det men instinkten verkar väldigt stark, och det gör det svårt att umgås med andra hundägare, att gå på promenad när det kan finnas (mindre) hundar i området, och allt annat som följer på de problemen. Det är som att gå omkring med en liten raket som när som helst kan explodera i riktning mot ett mindre djur.

  Jag hoppas de får ordning på instinkterna, men det har fått mig att tänka på saker som gör sig bäst på foto. Fågelspindlar, supernovor, sighthounds.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också hört om jaktinstinkten. Och att det gärna jagar katter...Men å andra sidan hade min kompis en Whippet och en katt, och det gick bra. Men trist att inte någonsin kunna ha hunden lös på promenad såklart. Min nuvarande springer inte efter speciellt mycket djur, och det är skönt.

   Dessutom kan man ju aldrig tro att man kan springa ikapp en Greyhound/Whippet eller annan sådan hund. Så det är nog bra att mina drömmar om vissa raser är just det: Drömmar.

   Staffordshire Bullterrier levererar hittills, så en dröm som ska bli verklighet är valpar där :-).

   Radera
 5. Klockrent!

  De här olika grupperna på FB, jag säger då bara det...Det hela spårar lätt ut och folk blir lätt dömande och otrevliga, ja precis som du skriver, näsan mobbare.

  Jag var med i FB-gruppen lärarupproret men tyckte att tonen där blev värre och värre. Folk som läxade upp varandra. Aggression. Lika så med en grupp för utlandssvenskar och en ekonomi FB-grupp för kvinnor. Jag har också blivit uppläxad och utskälld av svenskar i FB-grupper för att jag var hemmafru och hemmamamma. Parasit blev jag kallad för, detta trots att jag levde på helt egna pengar. Galet. Jag har nu hoppat av de flesta. Folk är galna :-)

  Kramen,

  Anneli

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jösses, tänk att det verkar vara lika överallt! Såg en liknande grej på LinedIn idag också. Så ledsamt! Det är självklart ok att ha olika åsikter, men ibland kanske man bara kan vara tyst?

   Kram!

   Radera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera

Kort uppdatering om livet som hunduppfödare

FÖR ER SOM INTE kan bärga er utan konstant funderar över hur mitt liv ser ut idag. Här kommer den rafflande sanningen *trumvirvel*. JAG HAR ...