Ekonomiska mål

torsdag 14 januari 2021

WordPress?

ÄR DET NÅGON SOM är superexpert på WordPress, eller åtminstone har en erfarenhetsbaserad åsikt kring programmet (eller publiceringsverktyget som det brukar kallas. Whatever.) Jag är nämligen inte alls någon stjärna på detta, men kanske snäppet bättre än en vanlig medel-Svensson eftersom jag inte bara bloggar där utan även sköter en hemsida i Wordpress (lite med vänsterhanden, men det ger några tunna silverslantar i fickan typ kvartalsvis).

VARFÖR JAG UNDRAR är helt enkelt om det är värt att bli superexpert? Det finns ju gratis web-utbildningar om man inte vill punga ut med tusenlappar för att gå en omodern folkuniversitetkurs som moderniserats via Zoom eller Skype i sann Corona-anda. Men är programmet här för att stanna, eller är det något som redan nu börjar kännas familjen Flinta?

JAG LÄSTE NÄMLIGEN det senaste inlägget hos Fru EB angående "5 sätt att känna sig rik" och nummer fyra på listan var "ägna tid och kreativa projekt". Grejen är att jag har upptäckt, mot vad jag någonsin kunnat ana på förhand, att jag verkligen gillar mitt digitala finlir när jag gör små uppdateringar och i mitt tyckte förbättringar på den här lilla hemsidan. Så jag tänker att inte bara kan kreativiteten få mig att känna mig rik, kanske kan jag BLI rik också, om jag kan fixa och trixa med fler hemsidor? Men då måste jag bli lite vassare på vissa delar. Typ webshop och betalningslösningar, och lite annat smått och gott. 

NU MENAR JAG INTE att jag verkligen ska bli rik på detta, mer att man kanske kunde ha detta som en liten sidoinkomst och hjälpa några fler företag (eller privatpersoner) med deras hemsidor? Eftersom man faktiskt tycker det är rätt skoj? Sen kan det ju vara bra att kunna själv också, när jag startar egen verksamhet med vovven :-).

JAG BESVARAR MIN egen fråga, visst gör jag? Klart jag ska lära mig mer? Ja, om det nu inte är stenålder med WordPress alltså. Men det var ju det jag frågade er, eller hur!? So, hit me!

TOG TAG I XACT idag. Till sist. Sålde av nästan halva innehavet med liten (pytteliten) vinst. Nåja, har ju fått utdelningar under året också, så det är klart att jag fått lite pengar även på den investeringen. Men jämfört med annat, not so much.

HAR KNAPPT KÖPT NÅGOT alls för pengarna ännu, bortsett att jag investerade en tusing vardera i Spiltan aktiefond och TIN ny teknik. Samt köpte 10 Castellum för att jämna ut siffran där :-). I övrigt inväntar jag bättre köptider.

FREDAG I MORGON!
Ska ni göra något kul i helgen?Hiss eller diss?11 kommentarer:

 1. Hej,
  Jag startade upp en blogg i Wordpress och betalar till och med för mitt eget domän där, men tyvärr ligger den i dvala då jag tycker att det är supersvårt och superkrångligt att ens få till en bra blogg där. Får se om jag tar tjuren i hornen och lär mig hur man gör en gång för alla. Men stort lycka till till dig.

  Ha det gott!

  Kram, Anneli

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du tar tjuren vid hornen är jag säker att du lär dig lätt som en plätt :-)

   Detsamma till dig!!

   Kram Louise

   Radera
  2. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, slöt han med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en trollformell som skulle kunna hjälpa mig att ge en trollformel för att få tillbaka honom men jag är den typen som aldrig trodde på trollformler, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade spell caster, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej före tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig före tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande den andra dagen var det runt 16:00. Mitt ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom. Det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att alla jag känner som har ett förhållandeproblem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla trollformeln som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-post: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan skicka honom e-post om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat ärende.
   1) Love Spells
   2) lösning och botemedel mot all sjukdom
   3) Växtbaserade botemedel mot någon sjukdom / sjukdom
   4) Äktenskapstavlar
   5) Graviditetsförtrollning
   6) Breakup Spells
   7) Döden
   8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
   9) vill tillfredsställa din älskare
   10) Lotteri
   Kontakta den här stora mannen om du har några problem för en varaktig lösning
   via {drogunduspellcaster@gmail.com}

   Radera
 2. Stenålder och stenålder. WordPress är det absolut största CMS-systemet så det är kanske inte så troligt att det försvinner inom kort. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha, sant! Kanske ska lära mig lite mer då...:-)

   Radera
 3. Wordpress kan jag inte säga nåt om, men jag tänker att utbildning aldrig är fel, speciellt inte om det är nåt du tycker är kul att göra.

  Grattis till försäljning av Xact! :-)

  Måste hitta på nåt kul att göra i helgen inser jag... Eller så ger jag mig på projekt rensa badrum! Hoppas att du får en härlig helg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rensa badrum är väl aldrig fel ;-)

   Detsamma til dig!

   Mvh Louise

   Radera
 4. "ÄR DET NÅGON SOM är superexpert på WordPress" - jo de finns, tex Matt Mullenweg och Mike Little som skrev koden till WordPress. Och så förstås Michel Valdrighi som skrev det som var ursprunget varpå WordPress utgick från.

  Om de har tjänat några stålar eller inte känner jag inte till. Men de har säkert så de klarar sig, det brukar vara så med mjukvaruutvecklare nuförtiden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Riktigt den nivån behöver jag troligen inte uppnå. Samtidigt får jag troligen inte deras inkomster heller...

   Radera
 5. Det är ju kanon att du hittat något du gillar som samtidigt kan generera pengar, om du bestämmer dig för att gå den vägen. Det är dessutom en grym tillgång, både för din egen del och för att "konsulta". Kör hårt!

  I helgen ska jag ut i det fina vädret, läsa lite studiematerial och komma ikapp på bloggen!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det får nog bli lite WordPress efter flytten :-).

   Hoppas du får njuta av det fina vädret! Här är det mulet med lätt snöfall...inte mitt favoritväder :-(

   Kram!

   Radera

Summering av årets utdelningar

NU HAR JAG BARA 185 KRONOR kvar att erhålla i utdelning, så det känns tryggt att göra en sammanställning av vad året har inneburit på utdeln...