Ekonomiska mål

tisdag 12 januari 2021

Utdelningar 2021

 JAG HADE TÄNKT att mitt utdelningsmål för 2021 skulle bli 20.000:-. Det var nu bara en uppskattning taget ur huvudet, jag hade faktiskt inte alls räknat på saken. Igår tog jag dock tag i den biten och räknade på ett rimligt scenario, trots att det är väldigt svårt att uppskatta vad som kommer hända framöver.

UTFALLET AV MINA måttligt avancerade beräkningar blev inte sådär oerhört glädjande. Totalt bör utdelningarna för år 2021 landa på ca 16.000:-. Då är bankerna inte inräknade alls, skulle dessa dela ut så stiger summan med ett par tusenlappar. Men det kommer oavsett bli gränsfall att uppnå 20.000:-

NÅJA, MÅLET FÅR VARA KVAR. Det kan ju vara så att jag investerar i fler aktier som ger utdelning?

I ÖVRIGT ÄR DET SOM SAGT tankar på att sälja mitt innehav i Xact som ligger närmast på to-do-listan. Men då får jag en massa likvider på kontot som jag inte vet var jag ska placera...Vad skulle ni göra om ni hade runt 100.000:- att tillgå? Jag menar inte att ni ska ge råd till mig nu, jag tar mina egna beslut. Jag är mer nyfiken på om ni andra bara VET vad ni vill köpa, om ni fick "extra pengar"?

DEN HÄR VECKAN JOBBAR JAG BARA tidiga pass och slutar oftast kring lunch. Det är riktigt skönt, även om man får gå upp tidigt på morgonen. Det är dock en deal jag tar alla dagar i veckan! Så det jag ska göra nu är att utnyttja solen och den vackra vinterdagen till max och bege mig ut på långpromenad med hunden :-).

SEN STUNDAR FLYTT!
Längtar!
Hit beger jag mig idag. Någon Stockholmare som känner igen platsen?13 kommentarer:

 1. Hej! Hoppas du och vovven mår bra :) 100 tkr? I min portfölj hade jag köpt Investor, Axfood och Castellum. Alla 3 har runt 3% utdelning tillsammans. Extra 3000 kr för dig som varje år med hög sannolikhet växer.

  Investor 15% rabatt
  Axfood rimlig aktiekurs borde stå högre på 230 kr
  Castellum senast långsiktigsubstans 200 kr (2020-10-16)

  Alla aktier är rimligt värderade, ej dyra ej billiga. Hade nog köpt 20 tkr i varje och väntat på nedgång med resten eftersom det är bananas där ute just nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi mår toppen, men längtar till större marker kring vårt nya hus! Dock glad att vi haft sju månader i stan, hon har fått bra miljöträning och promenerar snällt överallt i stökiga miljöer numera :-)

   Intressanta val av investeringar. Investor SKA jag köpa, men väntar på en liten sättning först tror jag. Axfood velar jag kring och Castellum...ja, det är ju alltid Castellum ;-)

   Tack för dina tankar, uppskattas!

   Radera
 2. Investor hade jag också köpt men inte nu. Har också 100k som ska in på börsen och Investor står först på kö. SBB hade jag köpt istället för Castellum, tryggare och med bättre tillväxt. Axfood hade jag skippat, har alldeles för låg potential långsiktigt. Den är också dyr enligt mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, jag inväntar som sagt lite innan jag går på Investor. Gällande SBB så har jag tyvärr lite svårt för VD:n, annars förstår jag din tanke!

   Tack för kommentaren!

   /Louise

   Radera
 3. Med risk för att mitt svar blir det tråkigaste i det här kommentarsfältet säger jag...göda mina fonder! Åtminstone till viss del och kanske fylla på några kärninnehav, om de inte ligger för högt. *snark* (och så skulle jag fega och avvakta med 25.000)

  Nya huset på bilden eller? Ser fint ut, jag tar med kaffe! ;-)

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tråkiga är ofta det bästa i längden :-). Är det inte så Bolme brukar säga, "att investera ska vara lika tråkigt som att se målarfärg torka"?

   Mitt kärninnehav Investor ska som sagt få sig en påfyllning, och kanske blir det påfyllning i några fonder också. Men det skulle vara kul med ytterligare något innehav, något lite...annorlunda? Äh, jag vet inte. Jag har heller inte sålt Xact ännu.

   Ha ha, nej huset är någon kvadratmeter mindre :-). Bilden är från Vanadislunden, och kyrkan heter Stefanskyrkan. Det var dit vi gick idag, jag och vovven, med en extra runda i Hagaparken. Fint men lite kyligt. Och halt!

   Kram!

   Radera
 4. Här kommer ytterligare ett tråkigt svar
  Spp aktiefond usa
  Spiltan Aktiefond

  Hade köpt för hälften i varje på e gången.
  För, när var bästa dagen att placera på börsen? För 10 år sedan. Och näst bästa? Idag.
  Ja, du fattar.

  /C

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite Spiltan aktiefond blir det nog! SPP aktiefond verkar poppis, men jag vill nog inte ha fler fonder just nu...

   Jepp, fattar :-)

   Radera
 5. Hej!

  Jag hade kunnat tänka mig att köra på några av dessa just nu WP Carey, AT&T, Betsson, SPP Aktiefond USA, Spiltan Aktiefond Investmentbolag och TIN Ny Teknik.

  Gällande bilden på inlägget så brukar jag simma "där" (på sommaren). Avseende min höstutmaning så utfördes den även i parken där, det är ett trevligt ställe också om man vill köra lite backintervaller :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ju fortfarande inte kommit till skott med utländska aktier...*skäms*. Men Spiltan aktiefond och TIN ny teknik kan jag absolut tänka mig att fylla på i!

   Ja, det är bra backar i den lunden! Svinhala dessutom, när vi var där senast!

   Ha det gott!

   Radera
 6. Hade nog delat upp de 100 K med att lägga in 1000kr om dagen, Axfood, Skanska, Holmen samt lite cibus o klövern pref vid dagsdippar, matat på i fonder som spiltan o tin tech.. tack för en bra blogg! // john

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var faktiskt inne och kikade på Klövern Pref idag, men blev osäker och köpte inget. Holmen har jag varit intresserad av länge, men tycker priset varit "högt", samt äger redan SCA och Billerud. Men fonderna du nämner kommer få en skvätt var!

   Supertack för beröm, kommer ju aldrig kunna sluta skriva när jag får så snälla kommentarer! :-)

   Radera
 7. Vandislunden ser det ut som :) Bor på Norrmalm så passerar ibland.

  SvaraRadera

Summering av årets utdelningar

NU HAR JAG BARA 185 KRONOR kvar att erhålla i utdelning, så det känns tryggt att göra en sammanställning av vad året har inneburit på utdeln...