Ekonomiska mål

torsdag 21 januari 2021

Aktiesplit för Investor?

JAG HAR DET SENASTE ÅRET bara väntat och undrat när Investor ska göra en aktiesplit. Eller, jag har inte bara undrat, jag har även hoppats att det ska hända, och nu verkar det som om tiden är kommen. Styrelsen föreslår en aktiesplit om 1:4. För mig som "mellanmjölksinvesterare" är detta toppen eftersom det känns lättare att regelbundet köpa Investor i lite större antal än idag när en aktie kostar 630:-. I övrigt är det ingen skillnad, värdet förändras inte vid en split, du får bara fler aktier som är värda mindre per styck.

INVESTOR FÖRESLÅR OCKSÅ en utdelning om 14 kronor till oss aktieägare, med 10 kronor i maj och resterande 4 kronor att utbetalas i november. Det känns faktiskt riktigt bra, och som vanligt ett styrkebesked från Investor, i mitt tycke ett oerhört välskött bolag. Nu hoppas jag att fler bolag kommer med goda nyheter kring utdelning.

INGEN HAR VÄL HELLER missat den oerhört dåligt underbyggda debattartikeln i GP? Agneta Tjernström Lustig raljerar insiktslöst och kunskapsfattigt om "ekorrhjulsavhopparna" som hon anser parasiterar på hederliga lönearbetare utan att i någon form själva bidra till samhället. MEN, det var helt uppenbarligen inte bara jag som störde mig på hennes bristande retorik i denna artikel. När jag nyss kollade igenom kommentarerna så kunde jag med glädje se att ungefär 9 av 10 hade samma åsikt om jag, och därmed gav röst åt de flesta i FIRE-laget, och även åt andra normalt tänkande människor. Det var skönt, för då kunde jag släppa alla tankar på Tjernström Lustig och hennes inkompetens.

BÖRSEN HAR GÅTT FINT idag, och jag har bara gjort några småköp i Essity för att jämna ut siffrorna lite, samt langat in ytterligare ett par tusenlappar i Spiltan Aktiefond. Jag ligger fortfarande lågt med att handla för mycket och väljer att spara lite på krutet en period, för att se vad som lurar runt hörnet.

VET NI VAD SOM ÄR DET BÄSTA ÄNDÅ?
USA har en ny president!Go Joe!11 kommentarer:

 1. Jag gillar också Investors kommande split då jag gärna gör köp strax under 600kr och trevligt med utdelningsförslaget också. Avstår nog från att läsa den där debattartikeln och ägnar mig istället åt att läsa något mer meningsfullt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter som en bra plan ;-)

   Radera
  2. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, slöt han med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en trollformell som skulle kunna hjälpa mig att ge en trollformel för att få tillbaka honom men jag är den typen som aldrig trodde på trollformler, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade spell caster, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej före tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig före tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande den andra dagen var det runt 16:00. Mitt ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom. Det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att alla jag känner som har ett förhållandeproblem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla trollformeln som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-post: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan skicka honom e-post om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat ärende.
   1) Love Spells
   2) lösning och botemedel mot all sjukdom
   3) Växtbaserade botemedel mot någon sjukdom / sjukdom
   4) Äktenskapstavlar
   5) Graviditetsförtrollning
   6) Breakup Spells
   7) Döden
   8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
   9) vill tillfredsställa din älskare
   10) Lotteri
   Kontakta den här stora mannen om du har några problem för en varaktig lösning
   via {drogunduspellcaster@gmail.com}

   Radera
 2. Har fyllt på i Investor, det har vi planerat sedan förra året du och jag! Tycker det var bra läge nu och kommer köpa fler i februari och mars tills jag är nöjd :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men exakt! Alltid bra att fylla på i Investor! Köpte en hel idag (men tänkte att det ju blir fyra på sikt :-)).

   Radera
 3. Håller helt med dig om att det bästa ändå är att USA fått en ny president. En spira av hopp om en ljusare framtid:)!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur!? Inte en dag för sent!!

   Radera
 4. Håller med om att Investor blir lite smidigare iom en split, och Tjoho för utdelningen!

  Var tvungen att googla tanten och hittade artikeln direkt. Hon har uppenbarligen inte tänkt hela vägen, eller så är hon lite bitter. Artikeln är suveränt bränsle till FIRE! ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kom på att jag kanske borde länkat till artikeln, men som du skrev så var det ju ganska enkelt att hitta den på egen hand ändå. Tror tanten är jättebitter! Hon önskar nog att hon själv börjat spara lite tidigare...

   ...och absolut, bra bränsle fördel FIRE!

   Radera
 5. Hej!

  Håller med, fint med split i Investor så man kan köpa lite "lättare" :) Jag har faktiskt missat artikeln du skriver om, den måste jag gå in och läsa :)

  Trevlig söndag!

  SvaraRadera
 6. Bra inlägg, jag håller med dig i samlita fall :-)
  Ja vad kan man förvänta sig av en Kommunist! De hatar ju kapitalet eller?

  Mvh // PP

  SvaraRadera

Summering av årets utdelningar

NU HAR JAG BARA 185 KRONOR kvar att erhålla i utdelning, så det känns tryggt att göra en sammanställning av vad året har inneburit på utdeln...